Az S&T Creo tervezői versenyt minden évben nagy érdeklődés övezi, azonban ebben az évben minden eddigi rekordot megdöntött a beküldött pályaművek száma. A rengeteg pályamű a minőség terén is magasra helyezte a mércét. A hallgatók különféle témákat dolgoztak fel, ám mégis a járműipari vonatkozású termékek voltak a legnépszerűbbek. Olyan hallgató is beküldte a munkáját, aki menedzser szakirányon tanul és önszorgalomból sajátította el a Creo használatát. A versenysorozat eddigi történetében még nem fordult elő, hogy egy hallgató kétszer is diadalmaskodjon. Idén erre is sor került.

Kétfordulós küzdelem

A versenyzőknek először egy Creo-val készült pályaművet kellett beküldeniük. A pályaművek három szinten gyűjtöttek pontokat: Facebook közösségi szavazással, zártkörű szakmai szavazással, bevonva a magyar ipar és oktatás szereplőit, valamint az S&T szakértőitől. A13 legtöbb pontot szerzett pályázó részt vehetett a fej-fej melletti tervezési küzdelemben. A három órás versenyen a hallgatóknak szerteágazó ismeretekről – komplex modellezés, lemeztervezés, rajzkészítés, végeselem, import modellek szerkesztése, fotorender – kellett tanúbizonyságot adniuk. Az idei versenyfeladat kemény diónak bizonyult: széthúzta a mezőnyt.

Kattognak a fogaskerekek. Az idei feladat “húzós” volt.

A versenyt követően arról számoltak be a döntősök, hogy a feladatok megoldásához helyenként egészen komoly trükköket is ismerni kellett, azonban a verseny mindenképpen tanulságosnak bizonyult számukra.

A dobogósok

A küzdelem végén a tavalyi egyik győztes ismét a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhatott.

A "címvédő" Bartalus Dávid
A “címvédő” Bartalus Dávid

Az első helyet Bartalus Dávid, a BME hallgatója, a Paradicsom Csapat tagja szerezte meg, és ezzel boldog tulajdonosa lett a fődíjnak, az iPhone 6-nak.

Bartalus-Dávid-663
1. helyezett: Bartalus Dávid – BME. SEM Urban Concept jármű alumínium vázszerkezete

A 2. helyre Görögh Imre, a Miskolci Egyetem hallgatója futott be, a tavalyi versenyben ő volt a másik győztes holtversenyben.

2. helyezett: Görögh Imre – Miskolci Egyetem. Függesztett magágykészítő a talaj felső rétegének átlazítására, illetve a rögök aprítására
2. helyezett: Görögh Imre – Miskolci Egyetem. Függesztett magágykészítő a talaj felső rétegének átlazítására, illetve a rögök aprítására

A feltörekvő új generációk számára várhatóan komoly kihívást jelent majd e két „feketeöves Creo guru” trónfosztása a jövőben! A harmadik helyet Tóth Balázs, a BME hallgatója szerezte meg.

3. helyezett: Tóth Balázs – BME. Hobby és sport célokra egyaránt alkalmas cross autó
3. helyezett: Tóth Balázs – BME. Hobby és sport célokra egyaránt alkalmas cross autó

Mindenki győztes

A legtöbb hallgató a BME FRT csapatból indult a versenyen, így ez a csapat egy különdíjban is részesült. Az S&T azzal is jutalmazta a jelentkezők fáradozását, hogy a verseny minden indulóját megajándékozta egy S&T-s Creo Super User pólóval. Minden elismerésnél többet jelent azonban a versenyzők számára, hogy a Creo ismeretekkel bíró fiatal mérnökök iránt hatalmas a kereslet az iparban, így az egyetemet követően a jobbnál jobb állások között válogathatnak.

A döntősök - mindenki győztes
A döntősök – mindenki győztes

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top