2017 Q2 végével a Check Point kínálatában a régi típusú (2012 Security Gateway Appliance vonal) hardver eszközök vásárlási lehetősége megszűnik (a támogatási időszak 2022 Q2 végéig tart) és már csak az új típusú appliance-ek lesznek vásárolhatók.

Az új appliance-ek megújult külsővel (régi kék – fehér szín helyett fekete eszközök) és erősebb belső hardverrel rendelkeznek. Az új, erősebb hardver segítségével a teljes Threat Prevention csomag bekapcsolható performancia degradáció nélkül és akár a teljes kifelé menő HTTPS forgalom elemezhetővé válik. A Threat Prevention (NGTP) csomag az NGFW –hez képest az alábbi plusz funkciókat jelenti:

NGFW funkciók

Firewall
Identity Awareness
IPsec VPN
Advanced Networking & Clustering
Mobile Access
IPS
Application Control

NGTP funkciók

Firewall
Identity Awareness
IPsec VPN
Advanced Networking & Clustering
Mobile Access
IPS
Application Control
URL Filtering
Antivirus
Anti-Spam
Anti-Bot

A Check Point ezeket a méréseket közel valós környezetben teszteli ezért az appliance-ekkel kapcsolatos datasheet-ekben szereplő teljesítmény értékeket a rendszer képes biztosítani.

Választhatóvá vált a belső adattároló komponensek típusa is az új apliance-ek esetén: HDD mellett SSD is választható.

E mellett a 2012 – es appliancek esetében már megszokott „ „Acceleration” kártya lesz elérhető a legtöbb modul számára amely az eszközben lévő hardveren felül az alábbi funkciók biztosítja:

  •  Alacsony késleltetés
  • Több kapcsolat/másodperc kezelési képesség
  • SSL/Deep Inspection gyorsítási képesség
  • moduláris kiépítés

Ezek az Acceleration kártyák a 5000 – es szériához és a 15000 / 23000 családhoz lesznek elérhetők.

Az új appliancek három nagy csoportba osztották oszthatók mégpedig az úgynevezett

1. Data Center és Nagy vállalati eszközök

check-point-megujult-hardverek-03

A 2012 – s appliance széria kiváltására szolgáló eszközök közül a 23000 – es széria az elérhető legerősebb hardver a Check Point kínálatában amely a 34 és 43 gigás adatátviteli sebességének köszönhetően a legtöbb adatközpont számára megfelelő választás.

check-point-megujult-hardverek-04

2. Vállalati eszközök

check-point-megujult-hardverek-05

A 5000-es széria a legsokoldalúbb a jelenlegi Check Point eszközök közül mivel a legkisebb eszközök ( 1400 és 3000 széria ) után ez az típus a legtöbb igény számára megfelelő performanciával rendelkezik.

check-point-megujult-hardverek-05
check-point-megujult-hardverek-06

3. Kis és közép vállalati eszközök

check-point-megujult-hardverek-07

Az 1400 – as széria a Check Point esetében az úgynevezett belépő kategória amelyen nem teljes Gaia ,hanem az úgynevezett Embedded Gaia operációs rendszer fut rajta amely lokális webes menedzsmentet biztosit de ugyanúgy menedzselhető központi Check Point menedzsment szerverről is.

check-point-megujult-hardverek-08

A Check Point kis méretű eszközből rendelkezik úgynevezett Rugged azaz megerősített kivitellel amely ipari környezetek számára lehet előnyös megoldás.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top