A Visual Components a 4.4-es verzió megjelenésével egy minden eddiginél hatékonyabb szimulációs eszközzé vált, amely izgalmas funkciókat kínál a virtuális üzembe helyezéshez, a gyorsabb szimulációs beállításokhoz és az egyszerűbb használathoz.

A Visual Components 4.4 egy izgalmas termékfrissítés a gyártással foglalkozók számára. A fejlesztői csapat nagy örömmel osztja meg az új funkciókat, amelyek megkönnyítik a digitális iker tervezését és vizualizálását, valamint ezen szimulációs modellek használatát a projektek virtuális üzembe helyezéséhez. Ha automatizálási projektekkel dolgozik, a Fanuc robotvezérlőhöz a Visual Components-en keresztüli közvetlen csatlakozás egyszerűsíti a robotprogramozási és üzembe helyezési feladatokat, mivel az összes lényeges szimulációs elemet egy helyen, nagyobb pontossággal kínálja Önnek. Ha már az időmegtakarításnál tartunk, mostantól gyorsabban konvertálhatja 2D-s rajzait az Autodesk-ből 3D-s elrendezésekké, ami előnyt jelent azokkal az esetekkel szemben, amikor a semmiből kell terveznie.

Nézze meg ezt a rövid videót, hogy megismerje a Visual Components 4.4 újdonságait!

Újdonságok

Bővített virtuális üzembe helyezési megoldás

A Visual Components egy nagy teljesítményű szimulációs megoldás a digitális ikrek vizualizálásához és a virtuális üzembe helyezési feladatokhoz. Segítségével közvetlenül programozhatja Fanuc robotjait és csatlakozhat azok vezérlőihez. Akár a programok pontosságát szeretné ellenőrizni, akár a folyamatok validálását elvégezni, akár robotjainak távoli felügyeletét megoldani, vagy bármilyen más felhasználási esettel találkozik, a Visual Components a teljes robotikai megoldás nyújt minden felmerülő igény kiszolgálására.

Gyorsabb szimulációs beállítások

A szimulációk beállítása sokkal gyorsabb. A CAD Attribute Reader segítségével gyorsan alakíthatja át 2D-s rajzait 3D-s layout-okká és időt takaríthat meg az layout tervezési munkákból. Tervezze meg összeszerelő sorait rövidebb idő alatt a folyamatmodellező API-kal. A nyílt architektúra azt is lehetővé teszi, hogy szkriptjeit könnyen importálhassa az alkatrész-tulajdonságok meghatározásához vagy testreszabásához és a különböző feladatok gyors végrehajtásához.

Egyszerűbb használat

A robotprogramozás és a csatlakoztathatóság új fejlesztései jobb felhasználói élményt nyújtanak, egyszerűsítik a munkafolyamatot és több lehetőséget kínálnak a robotprogramozás és az IO-konfiguráció terén, hogy jobban szimulálhassa, emulálhassa és tervezhesse rendszereit.

Megújult Visual Components Experience

A Visual Components Experience hatékonyabb projektkommunikációs eszközzé válik, mely a magával ragadó felhasználói felülettel, az adaptív VR-vezérlőkkel és a pontfelhő támogatással rendelkezik. Az alapértelmezett vezérlők használat közben könnyedén megismerhetők és hasonlóak a legtöbb VR-játékhoz. Az Experience pontfelhő-támogatásnak köszönhetően lehetőség van a szimulációkkal létrehozni a tényleges gyártási környezetet, ami javítja a projekteken belüli együttműködést. Tekintse meg a frissítésről szóló jegyzeteket (Release Notes), hogy többet tudjon meg az új kiegészítésekről.

Fanuc robotokhoz való csatlakozás

A Visual Components mostantól natív kapcsolatot kínál a világ egyik legelterjedtebb robotmárkájának számító Fanuc robotokhoz. A Visual Components 4.4 segítségével a szimulációkat a Fanuc virtuális és fizikai robotvezérlőivel olyan kommunikációs eszközön keresztül kötheti össze, mint a Fanuc PC Developer’s Kit vagy a Robot Server csomag.

A Fanuc Connectivity segítségével eléri a Visual Components könnyen használható layout konfigurációs és szimulációs eszközeit, továbbá a Fanuc RoboGuide segítségével összekapcsolhatja szimulációit a Fanuc robotvezérlővel a digitális iker és a virtuális üzembe helyezési felhasználási esetek vizualizálásához. Mostantól pontosabb ciklusidőkkel és robotpályákkal validálhatja programjait. Távolról felügyelheti gyártórendszerei teljesítményét a Fanuc robotokkal, továbbá a VR segítségével lehetőség van a partnereivel és ügyfeleivel való együttműködésre, illetve programjainak bemutatására.

Az ingyenesen használható Fanuc Post-Processzor is frissítésre került, annak érdekében, hogy több programozási utasítást támogasson, és lehetőséget adjon arra, hogy a programok zökkenőmentesen átvihetők legyenek a fizikai vagy virtuális Fanuc robotvezérlőkre. Kattintson ide a frissített post-processzor letöltéséhez és tudjon meg többet a fejlesztésekről.

2D rajzok 3D layout-okká konvertálása gyorsan

Megjelent egy új funkció, a CAD Attribute Reader, amely beolvassa a 2D-s CAD-adatokat és 3D-s layout-okká alakítja őket. A rendelkezésre álló CAD-adatok felhasználásával megtakaríthatja a layout-ok megtervezésére fordított időt. A kompatibilis 2D rajzformátumok az Autodesk DWG és a DXF. A CAD attribútumolvasó beolvassa a 2D rajzokban lévő alkatrészek attribútumait vagy tulajdonságait, majd létrehozza a megfelelő 3D modellt.

Folyamatmodellezési fejlesztések API-okkal

A folyamatmodellezési fejlesztések során a különböző Python API-ok kerültek be a szoftverbe, melyek használatával egyszerűsítheti a feladatait, hogy elkerülje az ismétléseket és a manuális munkát. A Product Assembly Creator API például lehetővé teszi, hogy szkriptjeit importálva másodpercek alatt teljesen működőképes és szimulációra kész 3D termékösszeállításokat hozzon létre. Az eCatalogba bekerült néhány új alkatrész, valamint a jövőben is folyamatosan fognak bekerülni további alkatrészek, melyek az API-k használatának köszönhetően igazodnak gyakorlati raktárépületi helyzetekhez. A folyamatmodellezési erőforrások okosabbak lettek az olyan új funkcióknak köszönhetően, mint a dinamikus objektumelkerülés, az ütközési pásztázás és a sebességbeállítások jobb döntéshozatala.

Íme egy példa egy svédországi cég esetére, ahol egy teljes házszerkezet összeszerelését szimulálták egy API segítségével.

Termék útválasztási szabályok, pozíciók meghatározása és még több újdonság

Útválasztási szabályok

Rendelje hozzá a terméktovábbítási szabályokat a különböző terméktípusokhoz a frissített panelen. Az útválasztási szabály panel támogatja a folyamatmodellezéssel meghatározott termékeket, hogy segítse az Ön igényeinek megfelelő termék útvonalak szállítószalagokhoz rendelését és megtekintését.

Termék pozíciók meghatározása

A folyamatmodellezési parancsok mostantól támogatják a termékpozícionálási tulajdonságokat. A termék helye és tájolása egyszerű lépésekkel határozható meg szimulációk beállítása közben. Az egyik olyan felhasználási eset, ahol ez a funkció nagyon hasznos lehet, egy összeszerelősor szimulációja, ahol egy terméket be kell állítani, meg kell fordítani vagy el kell fordítani olyan feladatokhoz, mint a csavarhúzás, hegesztés, festés stb.

A folyamatmodellezés számos más fejlesztést is tartalmaz, hogy egyszerűbb munkafolyamatokkal segítse a feladatok kezelését.

Frissítések a robot programozáshoz

Néhány új utasítással bővült a robotprogramozás a nagyobb rugalmasság, a vezérlési logika jobb alkalmazása és a robotok programozásának általános élményének javítása érdekében. Néhány ilyen frissítés: Switch utasítás a robotprogramozáshoz, ElseIf utasítás több elágazással, Statistics utasítás a robot állapotának mérésére a szimuláció során a jobb kihasználtság érdekében, valamint egyszerű kivágás/beillesztés utasítások, amelyek segítségével gyorsan elvégezhet bármilyen módosítást.

Connectivity felhasználói felület frissítései

A felhasználói felület is frissítésre került, hogy átláthatóbbá tegye az elemek csatlakoztathatóságának kezelését, segítve ezzel a virtuális üzembe helyezési alkalmazások elkészítését. Kezelje a robotok, érzékelők, PLC-k és egyéb elemek csatlakoztathatóságát egy letisztultabb felületen. Az IO-konfiguráció mostantól sokkal egyszerűbb, mert egy korszerűbb felhasználói felület áll rendelkezésre a változók kereséséhez, párosításához és párosítás feloldásához.

Tekintse meg a frissítésről szóló jegyzeteket (Release Notes), hogy többet tudjon meg a kiadásban található funkciókról és karbantartási frissítésekről!

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top