Ez a szoftvercsomag izgalmas új funkciókat és további jelentős fejlesztéseket tartalmaz annak érdekében, hogy a felhasználók számára jobb szimulációs élményt nyújtson. Különösen nagy öröm, hogy megjelent az összeállítás szerkesztő (assembly editor), egy olyan vizuális eszköz, amellyel megtervezheti és kezelheti termékeinek felépítését és a külső eszközökhöz való új csatlakozási funkciókat.

Újdonságok

Vizuális összeállítás kezelés

A folyamat modellezési (Proccess Modelling) rendszer használatával egy egyszerű és vizuális munkafolyamaton keresztül tervezheti vagy módosíthatja az összeállításokat. Az új felhasználói felület segít az összeállítási struktúrák könnyebb felépítésében és megértésében.

Fejlett virtuális üzembe helyezés

Szimulációjának validálásakor az új WinMOD és SIMIT csatlakozási bővítményeknek köszönhetően több különböző gyártóspecifikus fizikai és virtuális vezérlőhöz csatlakozhat. Továbbá ebben a szoftvercsomagban elérhető a Stäubli CS9 vezérlőhöz tartozó poszt-processzor, valamint támogatott a csatlakoztatása is. Ezek a csatlakoztatási funkciók több lehetőséget biztosítanak virtuális üzembe helyezésre.

Még egyszerűbb folyamatszimuláció

A folyamat szimulációit egyszerűen használható folyamatmodellezési segédeszközök segítségével módosíthatja és kezelheti. A folyamatszimulációk most még hitelesebbek az erőforrások javított funkcióival és a különféle egyéb fejlesztéseknek köszönhetően.

Egyszerűsített modellezési műveletek

Az új modellezési fejlesztésekkel geometriáit gyorsabban szimulációra kész komponensekké alakíthatja. Importálhatja az összeszerelési struktúrákat tartalmazó CAD adatokat és egyszerű varázslók segítségével gyorsan elvégezheti a modellezési folyamatot majd klónozhatja a modelleket a tervek bővítéséhez.

Új funkciók

Összeállítás szerkesztő

Az összeállításszerkesztő segíti az összeállítási tervek kezelését, azok halmozását és fejlődését a szimulációk során. Van egy új 3D-s munkaterület az összeállítások kezelésére, ahol menet közben megtekintheti az esetleges változásokat. A hierarchikus összeállítási struktúrával rendelkező új felület javítja a termék-összeállítások megértését. Új utasítások és parancsok kerültek a munkafolyamat szerkesztőbe, amelyek támogatják az összeállítások funkcionalitását.

WinMOD és SIMIT

Az új csatlakozási bővítmények lehetővé teszik a kommunikációt számos fizikai és virtuális automatizálási rendszerrel. Szimulálja a layout-jait a Visual Components alkalmazásban, majd tesztelje a folyamatait vezérlők segítségével valós idejű viselkedésszimulációs szoftvereken – WinMOD és SIMIT – keresztül. Ellenőrizze a PLC programjait és a robot kinematikáját számos gyártóspecifikus vezérlőhöz kapcsolódva, és használja a Visual Components elemeket virtuális üzembe helyezési projektekhez.

A SIMIT-csatlakozás lehetőséget biztosít, a Siemens automatizálási rendszereinek teljes skálájához való csatlakozásra, beleértve a PLCSIM Advanced, a PLCSIM, a virtuális vezérlő, a SIMIT UNIT és a PLC eszközöket.

Folyamatmodellezési frissítések

Számos eszköz vált elérhetővé a folyamatmodellezés megkönnyítéséhez és a munkafolyamatok menetének, illetve viselkedések gyors manipulálásához. Az automatikus összekapcsolás segítségével meghatározhatja az összes hiányzó termelési folyamatot. Bármely folyamat törölhető és újradefiniálható a Process fül ezen hasznos eszközeivel. A szállításvezérlők nem erőforrás-specifikusak, bármilyen erőforrás hozzárendelhető vagy újra hozzárendelhető egy másik szállítási hálózathoz.

PM erőforrás frissítések

Számos fejlesztés került be a folyamatmodellezési erőforrások, például az AGV-k, robotok, emberek funkcionalitásába is. A következőkben felsoroljuk a legpraktikusabb felhasználási eseteket:

 • Multi-transporting
  Az erőforrások egyszerre több terméket is szállíthatnak
 • Load/Unload Assist
  Az erőforrások anyagokat adhatnak és vehetnek el más erőforrásoknak/tól vagy folyamatokhoz/ból.
 • Reserve Resources
  Az erőforrások hozzárendelhetők bizonyos feladatokhoz
 • Improved Pathways
  Az erőforrások olyan útvonalakon mozoghatnak, mint a sebességkorlátozott zónák, a kapacitáskorlátozott régiók és az egy- vagy többirányú útvonalak.
 • Static and Dynamic Obstacle Avoidance
  Az erőforrások elkerülhetik az mozgó akadályokat, és a layout-on belül is meghatároznak számukra „tiltott” területeket.

CAD geometria importálás

Importálhatja és rendszerezheti az olyan összeszerelési struktúrákat tartalmazó CAD geometriákat, amely nemcsak az összeállítást, hanem annak részegységeit, valamint az alkatrészeit is tartalmazzák. A CAD összeállítás az importálás után azonnal több összetevőre vagy linkre osztható, így gyorsabbá válik a layout-ok tervezésének folyamata.

Továbbfejlesztett varázslók

További varázslók kerültek be a modellezési felületre. A gép modellezési varázsló segít életre kelteni a statikus CAD geometriákat azáltal, hogy gyorsan átalakítja őket szimulációra kész komponensekké. Egy másik kiegészítés a klónozó eszköz, amely egyenes vonalon vagy körív mentén sokszorosítja a modelleket egy könnyen átlátható felhasználói felület segítségével.

Háromszög számlálás és konvex test

Azonosítsa a bonyolult CAD alkatrészeket és csökkentse azok méretét modellezési felületen elhelyezkedő háromszög számláló és konvex test eszközök használatával. Ezek az eszközök segítenek a nagyszabású rendszerek szimulációs teljesítményének javításában.

Robotikai eszközök

Lehetősége van robotprogram importálására és exportálása XML adatokból. A robot programozása előtt vizuálisan meggyőződhet a robot megfogási terület méreteiről, és hogy a szimuláció során kölcsönhatásba lép-e a megfelelő alkatrészekkel. Mindkét eszköz meglehetősen praktikus a robot szimulációban.

Programozás

Különféle előre definiált snippet-ek állnak rendelkezésre az egyedi tulajdonságok meghatározásához és a felhasználók programozási feladatokban történő segítéséhez. Egy másik hasznos kiegészítés az üzenetek létrehozásának lehetősége a kimeneti panelen, amely lehetővé teszi a gyors hibakeresést.

Egyéb fejlesztések

Számos használhatósági és teljesítménybeli fejlesztés került megvalósításra 4.3-as szoftvercsomagban. További információkért olvassa látogasson el a Visual Components honlapjára.

Ha érvényes karbantartási szerződéssel rendelkezik, itt nyújthatja be licencfrissítési kérelmet.

Az új termékek telepítői megtalálhatók weboldalunk letöltések oldalán.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top