Az Altair idén ősszel jelentette be, hogy megalapítja az Altair® Material Data Center™ konzorciumot, amelynek célja, hogy az innovatív terméktervezés és gyártás legjobb minőségű anyaginformációs forrásává váljon.

A fenntartható, hatékony és könnyűsúlyú termékek fejlesztése során pontos, több területet lefedő anyagtulajdonságokra van szükség, a megfelelő anyag kiválasztása létfontosságú lépés a tervezés során. A 2020-ban indított Altair® Material Data Center™ (AMDC) a felhasználók számára biztosítja a virtuális prototípusokhoz és szimulációhoz szükséges anyagtulajdonságokat. Lehetővé teszi a tervezők, mérnökök és tudósok számára az anyagok közötti keresést és összehasonlítást egy önálló online alkalmazásban vagy akár szimulációs, optimalizációs szoftvereik felületén keresztül.

Az AMDC konzorcium alakítja ennek a felhőalapú adatbázisnak a növekedését, amely azonnali hozzáférést biztosít mérnököknek és tervezőknek a különböző fémek, műanyagok és kompozitok széles skálájára vonatkozó pontos adatokhoz, amelyeket a szimulációs alkalmazásokban használhatnak.

A konzorciumi tagok megosztják egymással a valós tapasztalatokat és legjobb gyakorlatokat. Az AMDC kiterjedésének növelésével értékes hozzájárulást tudnak nyújtani egy olyan eszköz fejlődéséhez, amely világszerte szolgálja a mérnöki közösségek érdekeit. Stratégiai iránymutatáson túl, az együttműködést irányító bizottságában résztvevő szervezetek az Altair legújabb szoftvereihez és innovációihoz való korai hozzáférés előnyeit is élvezhetik.

Az AMDC-vel kapcsolatos további információkért látogasson el az alábbi weboldalra.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top