Az Altair bejelentette, hogy megállapodást kötött a Luna Rossa Prada Pirelli csapattal, a PRADA Cup és a 36. Amerika Kupa indulójával. A megállapodás értelmében az Altair a Luna Rossa Prada Pirelli csapat hivatalos beszállítója, és az AC75 Luna Rossa vitorlás hajó mérnöki csapatát szimulációs szoftverekkel, valamint mérnöki szolgáltatásokkal látja el.

Az Altair szimulációs megoldásait használták a hajó legtöbb alkatrészének tervezése, fejlesztése és optimalizálása során, továbbá a folyadék – szerkezet közötti kölcsönhatás (FSI) tanulmányozására. A Luna Rossa Prada Pirelli mérnökei ezekkel az eszközökkel vizsgálták a hajónak a vízzel való ütközésre adott válaszát, fontos információkat nyerve arról, hogy a hajótest, a fedélzet és a belső tér kompozit szerkezetei hogyan reagálnak a dinamikus hatásokra.

A mérnökök a kompozitok és az összekötő szerkezetek ortotróp rugalmas tulajdonságait figyelembe véve értékelték a vízbe merülő alkatrészek terhelés alatti alakját is. Végül a csapat topológia optimalizálást hajtott végre számos fémalkatrészen, így a lehető legjobban kihasználva az additív gyártás által biztosított tervezési rugalmasságot. Az így kialakított organikus jellegű geometriák optimális anyageloszlással rendelkeznek a lehető legnagyobb merevség mellett.

A kép a Luna Prada Pirelli és Alessandro Franceschetti jóvoltából készült.

A Luna Rossa Prada Pirelli mérnöki csapata az Altair OptiStruct segítségével optimalizálta a hajó kompozit szerkezeteit, amely lehetővé tette a páratlan részletességgel történő tervezést.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top