Az Altair felvásárolta a Gen3D-t, az egyesült királyságbeli Bath Egyetem startup cégét. A Gen3D úttörő szerepet játszik az implicit geometriai módszer alkalmazásában az olyan additív eljárással gyártható komplex geometriák leírására mint például a rácsszerkezetek.

A Gen3D újgenerációs technológiája olyan esetekben nyújt kiemelkedő segítséget, ahol a hagyományos, határoló felületeken alapuló szilárdtest megközelítés alkalmazása nem megvalósítható, mivel az implicit módszerrel ilyenkor is gyorsan létrehozható a kívánt geometria. Ez lehetővé teszi az alkatrészek egyszerű tervezését pusztán az alkatrész funkcionális követelményeinek megadásával (terhelések, lyukak a rögzítésekhez, kizárás zónák, csatornák a folyadékáramláshoz, stb.) Ezenfelül a technológia automatikusan kiszűri azokat az alkatrész geometriákat, amelyek nagy valószínűséggel problémát okoznának az additív gyártási folyamat során.

A Gen3D generatív tervezőeszközét a mérnökök olyan alkalmazásokhoz használják, mint az energiaelnyelés, a hőátadás, vagy a szűrés. Hasznos megoldásnak bizonyul ezért a repülőgépiparban, az autóiparban, az energiaiparban és az orvostechnikában.

“Amellett, hogy a Gen3D csapata egy nagy teljesítményű technológiával segíti a szervezeteket az additív gyártáshoz való tervezés kihívásainak kezelésében, mély iparági tudást és tapasztalatot hoz a fejlett additív tervezési technikák, például a generatív tervezés, a topológia optimalizálás és a rácsszerkezetek generálása terén” – mondta James R. Scapa, az Altair alapítója és vezérigazgatója.

A technológiát az Altair Inspire, intuitív és nagy teljesítményű szoftvercsaládba integrálják, amely lehetővé teszi a szimulációvezérelt tervezést a teljes termékfejlesztési életciklus során, a koncepciótól a valóságig. A tervezési folyamat korai szakaszában alkalmazva az Inspire technológia lehetővé teszi a teljesítményre és a gyárthatóságra egyaránt összpontosító tervek létrehozását, és képessé teszi felhasználóit arra, hogy egyetlen intuitív fejlesztőkörnyezetben nagy teljesítményű termékeket fedezzenek fel, fejlesszenek és gyártsanak.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top