A XXI. századi ember küzdelme egy élehetőbb világért

Az S&T Consulting Hungary Kft. SAP üzletága havonta egyszer megrendezi az S&Teát. Az előadássorozat keretében témában jártas szakértők részvételével szélesítjük látókörünket az SAP és a nagyvilág aktualitásairól.

A májusi alkalom során különleges előadásban volt részünk. Dr. Berkényi Tamás és a kis védence, egy gyönyörű macskabagoly látogatott meg minket.

Az előadás során elhangzott gondolatok egy tudatos, a környezetre gondot fordító szemléletet mutattak be. Sukorói Vadmadárkórház alapítója előadása során rámutatott világunk törékenységére egy speciális megközelítésből: párhuzamot vont a madarakat érő katasztrófák és az emberiség sorsa között.

Mi, emberek, nem tartjuk be a természet törvényeit, uralni, birtokolni akarjuk azt. Rövidtávon gondolkodunk. A környezet pusztítása nem csak a madarakat öli meg, hanem szép lassan bennünket is (példaként említhethetőek a környezetszennyezések, olajkatasztrófák, nagyfeszültségű villanyvezetékek, stb …).

A Vadmadárkórház munkája nem csak a madarak gyógyításából és a nem visszaengedhető, tartósan sérültek élethosszan tartó gondozásából áll, hanem szemléletformáló előadások, a környezetünkre való odafigyelés, felelős magatartás példamutatásából is.

Kiemelt figyelmet fordít az előadó annak a ténynek, hogy minden rajtunk, embereken múlik. Felhívás, kérés, határozott kijelentés és üzenet az előadás címe: Legyen elég!

Az előadás során olyan dolgokkal szembesültünk, amibe a rohanó világunk napi dolgai mellett, nem is gondolunk bele. Mostantól mindenképpen másként gondolunk a madarakra. Azt hiszem mindannyian elgondolkodtunk az emberiség, akár általunk is kreált veszélyhelyzeteire, ezeknek a megoldására, illetve a megelőzés lehetőségeire.

A doktor úr előadása végén persze nem maradhatott el a bagoly simogatása, illetve sztárrá avanzsálása, aminek folyamán tengernyi fénykép készült róla.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top