A Vaillant vállalat életébe hatalmas változást és hatékonyságnövekedést hozott a PTC Windchill megoldása.

A német, HVAC (Heating, ventilation, and air conditioning) termékek és szolgáltatások körében vezető helyen álló Vaillant vállalat elhatározta, hogy elindul a digitális átalakulás útján. Ezen döntés fényében a Vaillant-nak újra kellett gondolnia a változáskezelési folyamatait annak érdekében, hogy mind a csúcskategóriás, mind az alsóbb kategóriás termékek területén gyakrabban tudjon megjelenni a piacon. A folyamat sikeres megvalósításához a PTC piacvezető PLM megoldását, a Windchillt választották.

A PTC legfrissebb PLM termék marketinggel kapcsolatos esettanulmányából kiderül, hogy az átalakulási folyamat során a Vaillant szembesült azzal, hogy nem tudja megkerülni az ECN (Engineering Change Notice) folyamatok bevezetését a megfelelő életciklus fázisok kezelésénél, bármennyi nehézséget is okoz ez számára.
A cégnek tehát nagy szüksége volt a komoly digitális átalakulás véghezvitelére.

Ennek érdekében összeállítottak egy 3 lépésből álló programot. Ennek a programnak a során szeretnének eljutni az ECN-nek régi, megszokott módjától egy olyan új, innovatív megoldáshoz, ami képes alapul szolgálni a jövőbeli lehetőségek (IIoT, AR) kihasználásához.

A terv megvalósításához a legjobb megoldás a Windchill volt. Használatának köszönhetően a Vaillant 2018-2019 között hatalmas, 54%-os hatékonyságnövekedést tapasztalt az ECN-nek implementálásában és az azokra adott reakciókban.

A Vaillant cég történetében a változáskezelési fejlesztéseikkel kapcsolatos lényeges pont nem más, mint, hogy vették a fáradságot, hogy nyomon kövessék és mérjék a folyamataikat az új PLM megoldás implementálása előtt és után is.

A PLM hatékonyságára vonatkozó KPI táblából tisztán látható, hogy a PTC Windchill megoldásával a Vaillant képes volt az ECN implementálási idejét a felére csökkenteni. Ezzel lezárult a digitális átalakulásuk első szakasza.

A második szakaszban (2017-2019) új tényezőkre irányították a figyelmüket. Ide tartozott többek között a teljesítés és a költségek felülvizsgálata. Végül a harmadik szakasz (2020-2023) lesz az, ahol a német cégnél ténylegesen felpörög a digitális átalakulási folyamat.

Ennek a folyamatnak során az izgalmasabb PLM/IoT/AR céljaik között a következők szerepelnek: digitális iker, 3D nyomtatás, digitális gyárak, IoT az alkalmazások szintjén, valamint AR/VR/MR megoldások a hardwareiek kiszolgálásának támogatásához.

Ebből látható, hogy a Vaillant minden tőle telhető intézkedést megtesz annak érdekében, hogy kiszolgálja a vásárlóinak légkondicionálók iránti igényeit.

Az eredeti cikket elolvashatja itt.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top