Az S&T AG részvényei szeptember 19-től bekerülnek a TecDAX indexbe. A német börze technológiai részvényeinek az indexe a német technológiai szektor 30 legnagyobb cégének a teljesítményét követi nyomon, az adott vállalatok tőkekapitalizációját és bevételét figyelembe véve. Ez a lépés nagyon fontos stratégiai célkitűzése 2016-ban az S&T-nek, miáltal még láthatóbbá válik a részvénypiacon.

Az S&T AG növekedése is alátámasztja a tőzsde céggel kapcsolatos pozitív megítélését. A társaság üzleti mutatói az az idei év első felében a terveknek megfelelő ütemben nőttek, a megrendelés állomány jelentős bővülésének köszönhetően pedig a 2017-re várt növekedés is teljesülhet.

Az S&T AG bevételei 2016.első félévében az egy évvel korábbihoz képest 4 százalékkal 196,4 millió euróra nőttek. A bruttó haszon nagyjából megismételte a tavalyit 68,4 millió euró volt, a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény az EBITDA viszont 10,8 millió euróról 13,1 millióra javult. Ennek eredményeként a konszolidált eredmény 10 százalékkal 6,6 millió euróra gyarapodott.

A technológiai üzletágak fejlesztése érdekében alkalmazott stratégia érezhetően növelte ezeknek a területeknek az értékesítését, javította a profitabilitásukat. Forgalmuk az idei első félévben az egy évvel korábbi 54,6 millió euró után 58,9 millió eurót ért el, az EBITDÁ-juk pedig még ezt az ütemet is meghaladta, 6,0 millióról 7,4 millió euróra javult.

A szolgáltatási szegmensek értékesítése is jól alakult, mivel az idei első hat hónapban elért 137, 5 millió eurós bevétel mintegy 4 millió euróval volt jobb a tavalyi első félévben elért mutatónál. A szegmens jövedelmezőségének a javulása pedig a hatékonyságnövelő programoknak köszönhető. Ennek nyomán az EBITDA az egy évvel korábbi 4,8 millió euró után az idei első félévben 5,6 millió euró volt.

A társaság 34 millió eurós likvid tőkéje nagyjából változatlan maradt, az előző év azonos időszakában 36,9 millió euró volt. A saját tőke megtérülési rátája 34,8 %(egy éve 35,8 % volt)

Az S&T menedzsmentje a csoport által elindított expanzióban sikeres előrelépést vár a 2016-os pénzügyi évben. A cég vezetése fenntartja az árbevételre vonatkozó 500 millió eurós előrejelzését. A profitabilitás pedig az értékesítést meghaladó mértékben javul, utóbbi növekedésének a fő hajtóerejét az „IT-biztonsági” és az „Okos Energia technológiai szegmens adja. Ezek az üzletágak már a korábbi években is erős növekedést tudtak felmutatni.

Az idei év első felében erőteljesen nőtt a rendelésállomány is, a januári 181 millió euró után június végén már elérte a 198,6 millió eurót. A projekt alapú ügyletekben még impresszívebb növekedés következett be, a januárban regisztrált 701 millió eurós érték az első félév végén elérte a 866,9 milliót. Ezek a számok egyben azt is jelzik, hogy teljesülhet a 2017-re előrevetített több mint 15 százalékos bevétel növekedés.

Az S&T AG annak a nemzetközi technológiai csoportnak a vezető cége, amely mintegy 20 országban 2400 főt foglalkoztat. Az S&T részvényeit a frankfurti tőzsde Prime Standard szegmensében jegyzik. (Ezek a cégek az átláthatóság legszigorúbb nemzetközi előírásainak is megfelelnek.)

Az S&T az IT rendszerek meghatározó szállítója, kiterjedt IT szolgáltatási és megoldás portfolióval rendelkezik , ami a vezető vendorok közé emeli Közép- és Kelet-Európában. Az S&T portfoliójában nagyszámú szabadalom is fellelhető, egyebek mellett az it-eszközök, a felhő alapú biztonság és az okos energia területén.

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.

Scroll to Top