A PTC bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok Haditengerészete a PTC Windchill termékéletciklus kezelési (PLM) SaaS megoldását választotta a modell alapú terméktámogatási programjának (MBPS) kivitelezéséhez. A program célja a haditengerészet operatív működésének javítása.

A PTC a negyedik negyedévben induló program segítségével lehetővé fogja tenni a haditengerészet számára, hogy egyesítse a régi rendszereit és a számtalan adattárolásra használt tárhelyét, illetve támogassa a több mint 15.000 fős felhasználói körét, a kiterjedt beszállítói hálózatát, valamint a számos  hajóból és tengeralattjáróból álló flottáját. Egy átfogó kutatási folyamat után a Naval Sea Systems Command (NAVSEA) – számos más megoldással szemben – a Windchill mellett  tette le a voksát. A NAVSEA döntését leginkább a Windchill SaaS megoldás technikai ereje, a megbízható felhő infrastruktúrája, az erőteljes együttműködési lehetőségei és az átfogó munkafolyamata magyarázza.

Ez a megoldás biztosítani tudja az amerikai haditengerészet számára szükséges adatbiztonságot, valamint lehetővé teszi, hogy optimalizálják a termékéletciklus költségeit és maximalizálják a működésüket azáltal, hogy az egész vállalatot átfogó termék adatokat és készenléti elemzéseket nyújt, melyek az alábbi három fő forrásból érkeznek:

  • Tengerészeti termékadat kezelés (NPDM) – számos konfigurációt kezel, biztosítja a vállalati hozzáférést a régi és a jövőbeli szabványalapú fegyveradatkezelő csomagok tartalmához (Navy Weapon System Technical Data Packages (TDP)
  • Tengerészeti általános készenléti modell (NCRM) – elemzi, bemutatja, megjósolja és optimalizálja a fegyver rendszer készenlétét, valamint működési és támogatási költségeit a teljes termékéletcikluson keresztül.
  • Tengerészeti adatgyűjtő eszköz (NDART) – standardizálja az általános adatokat, igényeket és a technikai-, illetve termékadatok beszerzésével kapcsolatos lehetőségeket.

A Windchill piacvezető PLM megoldása minden, a termékkel kapcsolatos forrásból érkező információt összegyűjt és ezekről egy egységesített és naprakész beszámolót készít.  A Windchill személyreszabható beépített funkciónak köszönhetően a felhasználók rendkívül könnyedén és bármikor hozzáférhetnek a naprakész termékinformációkhoz, ez pedig nagymértékű rugalmasságot biztosít számukra.  A szoftver használatával a felhasználóknak lehetősége van az adatokkal valós időben dolgozni a teljes termékéletciklus során – vagy képernyőn, vagy kiterjesztett valóságon (AR) keresztül. A telepítési lehetőségeknek köszönhetően – felhőben vagy a telephelyen – a Windchill rendelkezik azzal a rugalmassággal, teljesítménnyel és skálázhatósággal, amire a vállalatoknak szüksége van ahhoz, hogy piacvezetők  legyenek. A kiemelkedően funkcióknak köszönhetően ez megoldást folyamatosan elismerik és keresik a független elemző cégek.

„A Windchill bevezetésével  a haditengerészet egy izgalmas változás elé néz azáltal, hogy a személyre szabott szoftver létrehozása helyett egy világelső kereskedelmi megoldást használ. Segítségével csökkenteni tudják a költségeiket, felgyorsíthatják az innovációt és erősíthetik az együttműködést. Megtiszteltetés, hogy a mi technológiánk fogja támogatni a haditengerészetet a technológiai infrastruktúrájának modernizálása során.”

Jim Heppelmann, a PTC vezérigazgatója

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top