Blog

A PTC Kepware szállítja az ipari adatokat a Microsoft Azure számára

A Kepware ipari IoT megoldása zökkenőmentesen integrálható a Microsoft Azure-ral az OPC UA és az MQTT protokoll segítségével

Needham, Massachusetts- 2017 május 4.: A PTC bejelentette, hogy a Kepware ipari kapcsolódási szoftvere mostantól integrálódik a Microsoft Azure-hoz. Nyílt forráskódú, szabványokon alapuló kommunikációt használva a Kepware KEPServerEX szoftvere  továbbítja az adatokat az ipari vezérlőeszközök és az Azure felhő alapú platformja között-lehetővé téve a szervezetek számára, hogy még hatékonyabban tudják összekapcsolni, monitorozni, és menedzselni az IoT eszközöket a komplex ipari környezetben.

„ A széleskörű ipari IoT elterjedésének legnagyobb akadálya az a kompatibilitási képesség hiánya. Az elkövetkező 5 évben várhatóan 20 milliárdra növekszik majd az online elérhető eszközök száma, az összetett ipari adatok továbbításának érdekében a kompatibilitási  képesség egyre fontosabb lesz,” mondta Erik Dellinger a Kepware ipari stratégiai menedzsere. „ Létfontosságú, hogy az ipari automatizálási cégek és a felhő megoldást szállítók egy nyelvet beszéljenek. A Microsoft-tal együttműködve azon dolgozunk, hogy megerősítsük az iparági szabványok kialakításának támogatását.”

„ KEPServerEX és a Microsoft Azure felhő alapú platformja kiváló megoldást nyújt a gyártói igények támogatásához, az IoT innovációk bevezetéséhez elkerülhetetlen szabványok betartásához,” mondta Sam George a Microsoft Azure IoT igazgatója. „ Büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhatunk a IoT ökoszisztémájának fejlődéséhez a Kepware-rel, és széleskörű domain tapasztalatával.”

Mi több, az Azure felhő platform integrációjának köszönhetően a KEPServerEX támogatja a Windows 10-et, annak érdekében, hogy az ipari adatokat összekapcsolja az üzleti folyamatokkal és az analitikai adatokkal. A KEPServerEX ipari kapcsolódást biztosít számos más kliens alkalmazáshoz is, beleértve a PTC ThingWorx Ipari IoT platformját is.

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Nyírő Ferenc Nyírő Ferenc • 1989-ben végzett a BME Közlekedésmérnöki Karán okleveles gépészmérnökként. 3 éves ipari mérnöki gyakorlat után csatlakozott jelenlegi munkahelyéhez. Kulcs szerepet játszott a korszerű 3D-s CAD/CAM technológiák elterjesztésében Magyarországon a Pro/ENGINEER rendszer – a mai nevén Creo – bevezetésével. 2010-ben a vezetésével az S&T Consulting elindította az ország legnagyobb CAD/CAM oktatási programját CreoStart néven.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.