A PTC és az ANSYS új ajánlata a tervezőmérnökök kezébe adja a valós idejű szimulációt!

A Creo Simulation Live használatának köszönhetően a tervezőmérnökök közvetlenül a tervezési környezetben képesek a gyors iterációra annak érdekében, hogy korszerűbbé tegyék a fejlesztést és csökkentsék a költségeket.

A PTC bemutatja a Creo Simulation Live megoldását, egy olyan új ajánlatot, mely kombinálja a PTC és az ANSYS világszínvonalú tervezési, illetve szimulációs funkcióit. A Creo Simulation Live egyenesen a tervezési környezetbe emeli a valós idejű szimulációt, így a tervezőmérnökök azonnal láthatják a meghozott döntéseik hatását. Használatának köszönhetően a rendelkezésükre áll egy tervezési útmutató a munkafolyamatuk természetes és valós idejű részeként.

„Az alak és a funkció hosszú időn keresztül elkülönült egymástól a tervezési folyamat során. Ezzel az áttörést jelentő technológiával viszont a minden mérnök azonnali visszajelzést kaphat a munkájáról már a tervezési folyamat alatt is.” – mondta Mark Hindsbo az ANSYS alelnöke.  „Ez a megoldás alapjaiban fogja megváltoztatni a terméktervezést, valamint lehetőséget ad a mérnököknek az innovációra és arra, hogy hamarabb jussanak ki a piacra – mindezt úgy, hogy felgyorsítja a termékfejlesztési folyamatot.”

Hagyományosan a szimuláció és a tervezés mind technológiailag, mind folyamatában ketté volt választva, ami hosszabb tervezési ciklusokkal és a szimuláció kismértékű használatával járt. A Creo Simulation Live azzal, hogy beemeli a szimulációt a tervezési környezetbe ledönti ezeket a határokat, így amellett, hogy a mérnökök már a tervezési folyamat során láthatják, milyen hatásai vannak a döntéseiknek, arra is képesek lesznek, hogy a lehetséges problémákat még a komolyabb validálási folyamat elkezdése előtt megoldják. A jobb minőségű terveknek köszönhetően pedig az elemzők a lényeges elemzésekkel tölthetik az idejüket.

Ezen új megoldás bemutatása a PTC és az ANSYS között fennálló stratégiai együttműködés eredménye, melyet 2018-ban jelentettek be a PTC LiveWorx digitális átalakulásról szóló konferenciáján.

„A könnyebb, gyorsabb és erősebb termékek iránti igény, megterhelte a hagyományos tervezési folyamatot.” – mondta Brian Thompson, a PTC CAD üzletágának senior alelnöke. „A cégek már régóta igénylik az analízis vezérelt tervezést, ezért a PTC és az ANSYS összefog, annak érdekében, hogy a tervezőmérnök kezébe adhassa a szimulációt. Izgatottak vagyunk, hogy továbbra is számíthatunk az ANSYS-szal való együttműködésre.”

A Creo segítségével a cégek képesek könnyedén áthidalni a fizikai és a digitális világ közötti rést, az olyan új funkciók használatával, mint például a felhő alapú kiterjesztett valóság (AR), az Ipari Dolgok Internete (IIoT), szimuláció, topológiai optimalizáció, áramlástan, és még sok minden más. A CAD adatok adják a digitális iker alapját, mely nem más, mint a termék minden egyes tervezési, gyártási, javítási és valós világbeli állapotának digitális lenyomata. Magában foglalja a termék digitális meghatározását, valamint a rá vonatkozó, a terepen szerzett fizikai tapasztalatokat, aminek köszönhetően a mérnökök a vásárlók igényeinek megfelelő termékeket tervezhetnek, illetve fejleszthetik az üzleti modelleket annak érdekében, hogy jobban szerepeljenek a piacon és könnyebben adják el a termékeket a vásárlóknak.

A Creo Simulation Live jelen lesz a június 10-13 között megrendezésre kerülő LiveWorx konferencián is. További információ a Creo Simulation Live  szoftverről.

Az eredeti cikk itt olvasható.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Leave a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Scroll to Top