A Creo 8 szoftververzióban a PTC továbbra is sikeresen vegyíti egymással a régóta bevált munkafolyamatok újbóli felhasználását, valamint a felvásárlásokból és partnerségekből származó vadonatúj eszközök és technológiák beemelését.

Az utóbbi néhány verzió során számos érdekes dolog történt a PTC fő terméktervezési és mérnöki rendszerének számító Creo-val. A Pro/Engineer-ről a Wildfire-re való átállás óta nem láttunk ilyen mértékű befektetést a rendszer alapvető eszközeibe.

A Creo 7.0 szoftververzióba integrálásra került a multibody modellezés a bevált modellezési módszerek kis mértékű újragondolásával, valamint a Frustum 2018-as felvásárlását követően a cég megoldásai bekerültek a generatív tervezés modulba.

A vállalat Ansys-szal való partnersége továbbra is sikeresen működik. A valós idejű szimulációs technológia integrációja továbbra is jelen van és elérhető a Creo Simulation Live-ban, míg a hagyományos szimulációt keresők számára megjelent a Creo Ansys Simulation modul, amely beemeli a Creo felhasználói felületére az Ansys Mechanical megoldóját.

Az azóta eltelt időben a szoftver képességei és funkciói még tovább bővültek. Jó példa erre az, hogy az egycélú generatív tervezőeszközök egyre inkább a generatív tervezés kiforrottabb formájává alakulnak. Itt ahelyett, hogy a topológia-optimalizálás és némi intelligens geometriakezelés kombinációját használnánk egy optimum eléréséhez, a „Design of Experiments (DOE)” megközelítést és a felhőalapú számítási lehetőségeket használjuk a bemeneti adatok (például anyagok vagy gyártási korlátok) sokkal szerteágazóbb lehetőségeinek vizsgálatára. Ennek eredménye a tervezési tér sokkal szélesebb körű feltárása és több kimeneti lehetőség a végeredmény tekintetében. Mindezt szem előtt tartva vizsgáljuk meg, mire számíthat a Creo 8-ban a Creo világméretű közössége.

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top