A BMW Motorrad a német multinacionális vállalat luxusautókat és motorkerékpárokat gyártó részlege. Első motorkerékpárjukat 1923-ban gyártották, a jelenlegi termékcsalád pedig számos lánc- és szíjhajtású modellt tartalmaz, off-road, duál és sport használathoz, egy-, két-, négy- és hathengeres kivitelben.

Korábban a BMW forgattyústengelyeinek modellezését külső szakértőkre bízták és akár egy vagy két hetet is igénybe vehetett motortípustól függően, így ráadásul a költségtervezés is nehézkesen ment. Jelentős erőforrás optimalizálást szerettek volna elérni, ezért a BMW együttműködésbe kezdett az Altair-rel, hogy közösen kifejlesszenek egy automatizált modellezési eljárást a SimLab szoftver segítségével.

Tudja meg az Altair esettanulmányából hogyan csökkentette a modellezési eljárás hosszát 80%-kal a BMW Motorrad az Altair SimLab segítségével!

A forgattyús tengely tipikus kulcselemei

A 2. lépésben egy felületi hálót hoznak létre a megfelelő hálóparaméter vezérlők segítségével

A 3. lépés több feladatot is magában foglal, mint például az elemrétegek és a térfogati háló  létrehozása, illetve a fogaskerekek hálózása

A kevesebb mint egy perc alatt elvégezhető 4. lépés főként az elemek újraszámozásából és csomópont készletek (node set) létrehozásából áll

Ipar 4.0 – Ismerje meg ipari digitalizációs megoldásainkat és tekintse meg aktuális hirdetéseinket, akcióinkat!

Scroll to Top