A Phoenix-ben működő Local Motors nevű cég elkészítette Strati nevű, teljesen működöképes nyomtatott autójának prototípusát és 2014 szeptemberében az első teszt vezetések is megtörténtek. Most újabb nagy állomásához ért a projekt. A Kevin Lo által megtervezett autó sorozatgyártásba és a következő évben piacra kerül.

A Local Motors-nál eltökéltek vagyunk a gyártás forradalmasításában” – mondta az alapító és ügyvezető John B. Rogers, Jr.  „Az autógyártók több mint 100 éve hasonló módon készítik az autókat. Nekünk most egy olyan technológiánk van, amivel gyorsabbá tesszük a gyártási folyamatot az online és az offline világ direkt gyártáson keresztül való összekötésével. Ez a folyamat jobb és biztonságosabb termékeket eredményez.

Lo a Creóval feküdt és kelt, az éjszakáit és hétvégéit is a tervezésre áldozta, mivel összesen 3 hetet kapott az autó „lelkének” megalkotására. „Az alapötlet az volt, hogy egy olyan karbonszálas központi egységet építsünk, ami magában foglalja az akkumulátorokat, a motort, az alvázat, a kerekeket és a végén olyan karosszériát helyezhetünk rá, amilyent csak akarunk. Ezzel a dizájn megoldással bármelyik alkatrész könnyedén eltávolítható és helyettesíthető egy másik, 3D nyomtatott elemmel.”

A Creo segítségével a 3D nyomtatás specialitásai is figyelembe vehetők és a termék variációk sokasága készíthető el egyszerűen.

A Creo új eszközeivel könnyedén készíthetők „3D-s nyomató-barát” tervek és kezelhetők az autó különböző változatai

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top