MobileIron

A MobileIron mobil informatikai platform lehetővé teszi a vállalatok számára a mobil alkalmazások, tartalmak és eszközök biztonságos üzemeltetését és felügyeletét, miközben az alkalmazottak számára szabad eszközválasztást, adatvédelmet és kiváló felhasználói élményt biztosít.

businesspeople-with-digital-tablet-in-meeting-min

Az alkalmazottak egyre szívesebben választják munkaeszközként a mobil eszközökön futó modern operációs rendszereket (mint pl. az Android, iOS és Windows 10) a hagyományos PC-k és Windows-alapú eszközök használata helyett. A vállalati adatok így mind a vállalati, mind a felhasználói alkalmazásokban és a felhő tárhelyekben megtalálhatók. A mobil technológia a régebbi PC-korszakhoz képest nagyon eltérő biztonsági kihívásokat is hozott és új megközelítésre van szükség: a modern operációs rendszerek számos régi biztonsági kérdést megoldottak, de új és komplex problémákat is hoztak magukkal.

centralized-device-management

Az Android, iOS és Windows 10 sandboxosított architektúrák, amelyek elkülönítik az adatokat az alkalmazás szintjén, és megvédik azokat a jogosulatlan hozzáféréstől. A védett fájlrendszer megszünteti a veszélyt a hagyományos malware-rel szemben, viszont csak a vállalati mobilitás-menedzsment biztosítja alkalmazások és az adatok biztonságát modern operációs rendszerekben.

A MobileIron funkcionalitásai

#1 Mobil eszközmenedzsment (MDM) többféle operációs rendszeren
#2 Mobil alkalmazás menedzsment (MAM)
#3 BYOD adatvédelmi beállítások
#4 Mobil adatszivárgás elleni védelem (DLP)

Miért a MobileIron

#1 Kifejezetten mobil IT managementre alkották
#2 Kompatibilis a meglévő hozzáférés-szabályozó rendszerrel
#3 Kevesebb hardware, könnyebb kezelhetőség
#4 Több mint 4000 ügyfél világszerte
#5 Testre szabott megoldás akár on-premise, akár felhő konstrukcióban (?)

Referenciák

A S&T több, mint 10 magyarországi ügyfelénél, összesen több, mint 10000 eszközön fut MobileIron.
Néhány kiemelt projektünkről alább olvashat.

NN Biztosító Zrt.

Projekt rövid leírása: Geo-redundáns MobileIron MDM rendszer bevezetése és integrálása a vállalati rendszerekkel. A Biztosító az ügynökhálózatának dedikált MDM rendszert kívánt létrehozni, melyen keresztül az ügynökök a levelezésüket saját (BYOD) készülékeiken el tudják érni biztonságosan.
Kezdő eszközszám: 500 db

Miért választotta az NN Biztosító a MobileIront?
A lehető legnagyobb mobilitás biztosítása a munkatársaknak, ugyanakkor az ügyfelek adatainak maximális védelme – ennek elérése volt az NN Biztosító (korábban ING Biztosító) célja, amit a MobileIron implementációjával sikerült megoldani.
Teljes cikk olvasássa ››

HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.

Projekt rövid leírása: MobileIron MDM rendszer bevezetése mind a HungaroControl tulajdonú, mind a személyes tulajdonú eszközök menedzsmentjének lefedésére. A projekt hatóköre nem csak a mobiltelefonokra terjedt ki, hanem a táblagépek, bizonyos személyi számítógépekre is (pl. MacBook, Windows 8.1 operációs rendszerű PC-k). A projekt során kialakításra kerültek az MDM rendszer bevezetéséhez szükséges szabályzatok, melyek a vállalat mobilkommunikációs szabályzatának részeként kerültek kiadásra. Az MDM rendszert alkalmassá tettük a különböző vállalati rendszerek integrálására, melyek folyamatosan kerülnek bevezetésre.
Kezdő eszközszám: 450 db

K&H Bank Zrt.

Projekt rövid leírása: Geo-redundáns MobileIron MDM rendszer bevezetése és integrálása a vállalati rendszerekkel. A banknál a fő cél a saját tulajdonú (BYOD) eszközök bevonása volt MDM alá, a levelezés elérése végett. A korábbi állapotban csak iOS készülékeket tudtak támogatni, és az eszközökön nem volt semmilyen adatvesztéssel kapcsolatos irányelv kikényszerítve. Ezen a MobileIron rendszer bevezetése változtatott, mely segítségével Android eszközökre is ki lehet biztonságosan teríteni a vállalati levelezést (IBM Lotus Traveler), valamint alapszintű intranet és fájlszerver elérést lehet biztosítani. Minden rendszer elérése kétfaktorú autentikációt használ, automatikus tanúsítványterítéssel.
Kezdő eszközszám: 500 db (jelenlegi eszközszám: 800 db)

FHB Jelzálogbank Nyrt.

Projekt rövid leírása: MobileIron MDM rendszer bevezetése mind az FHB tulajdonú, mind a személyes tulajdonú eszközök menedzsmentjének lefedésére. Az első bevezetési lépésként Android és iOS készülékek kétszintű azonosítására lett felkészítve a rendszer, majd második lépésnek a Windows Phone 8.1 típusú készülékek hasonló bevonása a levelezés alá a céges PKI rendszer átalakításával.
Kezdő eszközszám: 150 db (jelenlegi eszközszám: 250 db)

ShowBiz Error: Slider with alias MobileIron not found.

Maybe you mean: 'SNT' or 'Citrix' or 'HP' or 'Netapp' or 'McAfee' or 'McAfee2' or 'VMware' or 'Websense' or 'esettanulmany-szerszam' or 'esettanulmany-gep'

Kérdéseket intézhet, észrevételeket küldhet az S&T szakértőinek, kérem vegye fel velünk a kapcsolatot!

Check PointCiscoCitrixEMC • FortinetHPINFORNetappMcAfeeMicrosoftMobileIronSymantecVMwareWebsense